Grunnleggende Hjemmelaget Landsens Sennep

Grunnleggende Hjemmelaget Landsens Sennep

Sennep er en av disse krydder som kommer i mange smaker, teksturer og varianter. Mens de fleste nordmenn er altfor kjent med de glatte, lyse gule butikk-kjøpte varianter ville det være en skam å ikke oppleve mer komplekse smaker av hjemmelagde varianter. Hvis du er nybegynner på senneplaging, er denne oppskriften et flott sted å starte. Denne grunnleggende landsens sennepen er en skarp, kornete, sennep som passer til alt og som bruker både grovmalt sennepsfrø og sennepspulver.

Hjemmelaget sennep akkurat som hjemmelaget syltetøy er en fin måte å unngå tilsetningsstoffer, konserveringsmidler, og tilsatt sukker eller høy fruktose maissirup som finnes i de fleste butikk-kjøpte varianter. Den er også enkelt nok å lage til at du aldri går tilbake til butikk-kjøpte merker etter å ha prøvd denne hjemmelagde sennepen! Når du har mestret denne grunnleggende oppskriften kan du gjerne leke med ingredienser, smaker og teksturer. Du vil bli overrasket over hvor mange måter du kan lage en deilig sennep på til alt fra en saftig bratwurst, en kjøtt marinade eller enkle skinke sandwicher.

Arbeidstid: 5 minutter
Koketid: 0 minutter
Total tid: 5 minutter
Blr: 2,5 dl

Ingredienser
2 ss gule sennepsfrø, grovmalt *
0,6 dl brunt eller gult sennep pulver
0,6 dl kaldt vann
2 ss hvitvinseddik eller eple cider eddik
1 ts salt

Fremgangsmåte

[1] Mal sennepsfrøene til den konsistensen du ønsker.* Når det kommer til landsens sennep er det ingen “riktig” “tekstur, men mange finner en grov tekstur spesielt nostalgisk.

[2] Bland sennepspulver og malte frø med vann. La stå i 10 minutter.

[3] Etter 10 minutter, tilsett eddik og salt; bland godt.

[4] Sett i kjøleskapet natten over i en beholder med et lufttett lokk før bruk.

* Merknad: Sammen med de mange variasjoner på tekstur, er det flere måter å male hele gule sennepsfrø på.

Noen kokker foretrekker det praktiske og enkle, å bruke en krydder- eller kaffekvern som raskt kan gi en grov eller fin konsistens. Andre kokker velger å ta frem sin gammeldags morter for å male frøene for hånd. Noe noen sier at dette gir kokken mer kontroll over det ferdige produktet. Uansett hva du velger, lek deg med teksturer for å finne den som passer best til din smak og din bruk.