Gubbröra

381_Gubbröra_thumb[2]
En liten delikat anrättning som legat på topplistan i decennier.  Med ansjovis, kokt ägg, rödlök, gräslök och potatis i en gräddfilsås.

Ingredienser:
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
3 kokta kalla potatisar
4 st hårdkokta ägg
1 liten rödlök
3 msk gräslök
0,5 dl dill
0,5-1 dl gräddfil
liten burk storkornig kaviar
salt
vitpeppar

4 portioner
 
Tillagning:
Tärna ägg och potatis i halvcentimeterstora kuber. Hacka ansjovis,
lök, gräslök och dill. Blanda ihop med gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

Servera röran på ett gott bröd, förslagsvis kantskuren kavring eller knäckebröd. Garnera med storkornig kaviar och toppa med en dillkvist eller lite hackad gräslök.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s