Guinness Iskrem

Guinness Ice Cream_food52_page_thumb[2]

En antydning av røyksmak og sjokolade gjør denne iskremen til en guddommelig godbit for en hvilken som helst dag. Ikke vær gnien med kremen! Hva med et par kuler på toppen av en kake eller sjokoladekake?

Forberedelse: 30 min.
Koking: 30 min.
Ferdig: etter fem timer

Ingredienser
4,7 dl kremfløte, 35 %
3,5 dl kopper helmelk
2,4 hvitt sukker
1 vaniljestang
6 eggeplommer, pisket
1 (3,5 dl) kboks eller flaske irsk stout
(for eksempel Guinness)

Metode

[1] Kombiner fløte, melk og sukker i en kjele over middels varme. Rør til sukkeret er oppløst, ca 5 minutter.

[2] Splitt vaniljestangen på langs med en skarp kniv og skrap frøene i fløteblandingen. Plasser resten av stangen inn i blandingen og kok opp. Fjern fra varmen og kast vaniljestangen.

[3] Ha eggeplommene i en bolle. Gradvis visp i en kopp an den varme fløteblandingen.

[4] Hell eggeplomme blandingen tilbake i kjelen over middels varme mens du visper hele tiden. Fortsett å vispe hele tiden til blandingen tykner litt, ca 2 til 3 minutter. Blandingen skal bli liggende på baksiden av en skje uten å renne av. Ikke la blandingen koke.

[5] Overfør fløteblandingen til en bolle og avkjøl til den er helt kald, i minst 2 timer til over natten.

[6] La irsk stout småputre i en kjele over svak varme til den er redusert til  til 1,5 dl, ca 15 minutter. Avkjøl stoutsirupen, minst 2 timer til over natten.

[7] Visp sammen avkjølt fløteblanding og ølsirup; hell i en iskremmaskin og fryse i henhold til produsentens anvisninger. Har du ikke iskremmaskin sett blandingen i fryseren og rørt i den inn i mellom så blandingen ikke krystalliserer seg.

[8] Når iskremen er ferdig ha iskrem i en lufttett beholder og oppbevar den i fryseren.