Guisado – Filipinsk Braisert Oksekjøtt med Tomater

guisado - filipinsk braisert oksekjøtt med tomater_page

I denne retten møtes Øst og Vest. Mør oksestek braisert med hvitløk, løk og tomater på spansk manér, men frisk ingefær og soyasaus gir steken en touch av Orienten. Server med hvit ris eller nudler.

Ingredienser
1 kg oksekjøtt, grytestek
2 store løk
7 hvitløkkløfter
2 1/2 ss smør
4 store godt modne tomater
2 skiver frisk ingefær
2 ss mørk soyasaus
salt og knust svart pepper
8 3/4 dl vann eller oksebuljong

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i passe store terninger. Skrell og finskiv løk og hvitløk og fres dem i smør ca 3 minutter til de er myke og såvidt har fått farge. Skyv dem til side i pannen og brun kjøttet til det har fått jevn farge.

[2] Grovhakk tomatene, strimle ingefæren. Ha det i pannen og la det surre til tomatene begynner å bli bløte. Tilsett soyasaus, salt og pepper og hell vann eller buljong over.

[3] Gi et oppkok, skru ned varmen og småkok ca 40 minutter til kjøttet er meget mørt.

ó porsjoner