Gul Ertesuppe med Skinke

En oppskrift for en varmende og mettende suppe
funnet på
 oxo.co.uk
Gul Ertesuppe med SkinkeGul Ertesuppe med Skinke

Denne oppskriften er engelsk, men det kan like godt ha vært norsk. Jeg har spist mange en tallerken med suppe som dette i min barndom, og jeg lager slik suppe ganske så ofte enda. Du kan med sikkerhet si at det er en av mine favorittsupper – Ted

Ingredienser
25 g gule erter, bløtet i vann over natten
30 g bygg gryn
1 purre, skrelt og kuttet i terninger
1 gulrot, skrelt og kuttet i terninger
50 g kålrot, skrelt og kuttet i terninger
1 middels stor potet, skrelt og kuttet i terninger
1 ltr vann
3 lagebuljongterninger
Nymalt pepper
100 g skinke, terninger eller revet i strimler

Fremgangsmåte

[1] Start denne suppen kvelden før ved å legge ertene i bløtt.

[2] Ha alle ingrediensene (unntatt skinke og pepper) i en stor kjele, smuldre i buljongterningene og kok opp.  Deretter reduserer du varmen til du har en lett småkoking.

[4] Fjern skummet som stiger til overflaten i de første minuttene av kokingen, deretter gjør du det inn i mellom til suppen er ferdig..

[5] Kok over lav varme i omtrent en time, eller til ertene er ferdigkokte og myke.

[6] Tilsett skinke og kok til den er gjennomvarm, krydret med sorte pepper rett før servering.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s