Gul Ertesuppe med Svineknoke

En tradisjonell suppeoppskrift funnet på rema.no
Gul Ertesuppe med Svineknoke

Ertesuppe på gamlemåten. Lager du ertesuppe fra bunnen, må måltidet forberedes litt i forkant. Resultatet blir ekstra mye og god smak, fra få ingredienser.

Klart på ca. 2 timer + utvanning

Ingredienser
1 svineknoke (ca. 1 kg)
500 g tørkede gule erter
1 løk
Timian
Salt og pepper
500 g poteter
Flatbrød

Fremgangsmåte

Legg ertene i rikelig med vann i ca. 12 timer. Legg svineknoken til utvanning i ca. 2 timer i en stor gryte.

Hell av vannet pa ertene og svineknoken. Dekk svineknoken med nytt vann, kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 45 minutter. Tilsett erter, hakket løk og timian og kok videre i ca. 1 time.

Kok poteter.

Når kjøttet løsner fra beinet, ta ut knoken og rens kjøttet fra beinet. Skjær det i serveringsstykker. Legg kjøttet tilbake i suppen like før servering. Smak til med pepper og evt. salt.

Server med kokte poteter og flatbrød.

Advertisements