Gulyás-Suppe

Gulyás-Suppe

Tilberedningstid: 35 min.
Koke/steketid: 2 1/2 t.
Kan fryses uten hele hvetekorn
10 porsjoner

Ingredienser
1 kg rundbiff
350 g løk
100 g smult eller 1 dl olje
3 ss paprikapulver
salt
1/2 ss karve
250 g gulrøtter
750 g poteter
1 grønn paprika
450 g store, modne tomater
ev. 1 knivsodd kajennepepper

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i ca. 2 cm store terninger. Rens og hakk løken. Varm smult eller olje i en gryte og la løken surre i ca. 5 min. Ha i kjøttet og la det steke på alle sider uten å bli brunt. Dryss over paprikapulver og la alt surre over svak varme i 2 – 3 min. Tilsett 2 liter vann, karve og salt etter smak. Kok opp og la det koke videre over svak varme uten lokk.

[2] Skrap gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Vask paprikaen, fjern frø og stilk og skjær kjøttet i strimler. Skjær et kryssnitt ved stilkfestet på tomatene, dypp dem et øyeblikk i kokende vann og flå.

[3] Når kjøttet har kokt i ca. 1 time tilsettes alle grønnsakene. La alt koke videre over svak varme uten lokk i 1 1/2 time til, smak ev. til med mer krydder og litt kajennepepper og server suppen rykende varm ev. med hele hvetekorn i.

Advertisements