Gurkemeie og Aniskake

Turmeric and aniseed cake_sbs_com_au_page_thumb[2]_thumb

Du kan lage denne libanesiske kaken (sfouf) enten firkantet eller rund og du vil elske den til frokost med en kopp te eller som en søt godbit til ettermiddagskaffen.

Ingredienser
1 ts malt anis
185 ml melk
250 g sukker
125 ml vegetabilsk olje
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts malt gurkemeie
80 g pinjekjerner
pisket fløte, til serveringen

Fremgangsmåte

Avkjøling: en time

[1] Forvarm ovnen til 180° C. Plasser anisfrø og 80 ml vann i en liten kasserolle over høy varme og kok opp. Kok i 2 minutter eller til redusert til ca 1/2 dl. Sil og avkjøl.

[2] Visp melk og sukker i en gryte til sukkeret er oppløst. Visp i olje og anisfrø blandingen.

[3] Sikt mel, bakepulver og gurkemeie i en stor bolle, deretter lage en fordypning i midten. Hell i melkeblandingen og rør for å blande, og hell i en smurt 20 cm kakeform foret med bakepapir. Strø med pinjekjerner og stek i 45 minutter eller til en bakepinne stukket inn i midten kommer ut ren. Avkjøl i kakeformen i 5 minutter, deretter overføre til en rist og avkjøl helt.

Serveres sfouf med krem.

Advertisements