Hakkede Østers

En forrettoppskrift funnet i  “The New Sealtest Book of
Recipes and Menus” published by  Sealtest Inc in 1940

Hakkede Østers

Hvis du ikke er spesielt glad i østers, er jeg sikker på at denne oppskriften vil fungere like bra med blåskjell eller kamskjell – Ted

Ingredienser
3 dusin små østers fra boks
2,4 dl hakket selleri
2 ss hakket løk
2 ss hakket grønn paprika
4 ss smør
1,2 dl mel
0,6 dl melk
Salt og pepper
1/4 ts revet sitronskall
2 ss hakket persille
1,5 dl kjekssmuler
1,5 dl kjekssmuler blandet med smeltet smør

Fremgangsmåte

[1] Kok østersene i væsken over lav varme til kantene krøller seg. La de renne av seg og hakk dem. Fres selleri, løk og grønn paprika i smør over lav varme i 10 til 15 minutter eller til de er møre. Rør av og til.

[2] Ha grønnsakene i en varmebestandig bolle over kokende vann over og tilsett mel og bland godt. Tilsett melken gradvis og kok opp mens du rører kontinuerlig til blandingen tykner. Krydre med salt og pepper, fjern fra varmen og rør i sitronskall, persille, hakket østers og tørre kjekssmuler.

[3] Ha blandingen i smurte porsjonsformer og dekk med smørblandede kjekssmuler. Bak i en moderat varm ovn (190° C) i ca. 25 minutter. Pynt med persille og en sitronbåt hvis ønskelig.

6 porsjoner