Halvmåner

En oppskrif to fylte småkaker funnet på mills.no
Halvmåner

Halvmåner har kanskje ikke så overraskende halvmåneform. Noen velger å bruke former til å stikke dem ut, mens andre stikker ut runde kaker som de bretter sammen. Noen legger også to og to halvmåner sammen og fyller dem, for eksempel med krem med romsmak, syltetøy eller svisker. 1 porsjon gir ca 40. kaker

Ingredienser
4 stk. egg
250 g sukker
250 g margarin
3 ss kremfløte
500 g hvetemel
1 krm kanel
3 krm kardemomme
2 krm hornsalt
Fyll:
100 g sukker
250 g svisker, uten stein
5 dl vann

Eggehvite, til pensling
Perlesukker

Slik gjør du

[1] Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett den halvsmeltede Melangen sammen med fløten og melet som er siktet sammen med krydder og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen og sett den kjølig et par timer.

[2] Kok og avkjøl sviskefyllet.

[3] Kjevle deigen ut i ca. ½ cm tykkelse og stikk ut kaker med et glass eller ring ca. 8 cm i diameter. Legg 1 ts sviskefyll på den ene halvdelen og stryk kanten med eggehvite før kaken brettes over slik at den får form som en halvmåne. Legg kakene på bakeplate, dekket med bakepapir. Pensle kakene med eggehvite og dryss med perlesukker.

[4] Stek kakene i stekeovnen ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist.

Tips: Halvmåner er fine å fryse.