Hamburgere med Grønnpepper

En krydret hamburgeroppskrift funnet i “French Cooking”
utgitt av Golden Apple i 1986

Hamburgere med Grønnpepper

Grønnpepper, som svart, er laget av umodne stenfrukter. Tørket grønne peppekorn behandles på en måte som beholder den grønne fargen, for eksempel behandling med svoveldioksid, konservering eller frysetørking. Syltede pepperkorn, også grønne, er umodne stenfrukter konservert i saltlake eller eddik. Ferske, ubehandlede pepperstenfrukter, stort sett ukjent i Vesten, brukes i noen asiatiske retter, spesielt i thailandsk mat. Smaken har blitt beskrevet som krydret og friskt, med en lett aroma. De forringes raskt hvis de ikke tørkes eller konserveres.

Ingredienser
700 – 900 g kvernet hamburger kjøtt
1 ts salt
1 egg
0,6 dl vann
0,3 dl kremfløte
1 til 1 1/4 spiseskjeer tørket eller
Konserverte grønne pepperkorn eller
1 ss grovmalt sort pepper
Ca 1 1/2 ss smør
Saus
Omtrent 0,8 dl buljong
0,8 dl kremfløte
1/2 ss sennep

Fremgangsmåte

[1] Bland kvernet kjøtt med salt. Tilsett egg og fukt med vann og fløte. Bland godt.

[2] Knus de tørkede pepperkornene eller hakk de konserverte. Lag 8 hamburgere. Dryss dem med pepper, sørg for at det blir jevnt fordelt. Press pepperen inn i kjøttet.

[3] Stek hamburgerne i litt smør i en stekepanne. Plasser dem på et varmt fat.

[4] Lag sausen ved å helle kjøttkraft og krem i stekepannen. Tilsett sennepen. La det koke i noen minutter.

Gjør 4 porsjoner.

Advertisements