Hanoney

Hanoney_page_thumb[2]

Take eggs, and draw the yolks and white through a strainer, And take onions, And Shred them small. And take fair butter or grease, and scarcely cover over the pan therewith. And fry the onions together, then let them fry together a little while. And take them up, And serve them forth so, all broken in a dish.

From Harleian MS. 4016, I Volume

Moderne Tilpasning

Ingredienser
1 liten løk hakket
4 egg
smør til steking
(salt og pepper)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i pannen. Pisk eggene i en bolle og tilsett salt og pepper etter smak. Stek løken til den er myk og gylden brun. Tilsett pisket egg og senke temperaturen litt. Rør forsiktig i eggene litt og så la det steke. Stek til eggene har stivnet på toppen og bunnen er gyllen brun. Brett omelett i to og sever.

Denne oppskriften er for 1-2 personer.

Kommentar fra Eva Grelsdotter som driver
One Year and Thousand Eggs

Salt og pepper er ikke oppført som ingredienser i den oversatte teksten. Det er ganske vanlig at salt ikke er nevnt i middelalderens oppskrifter. Det betyr ikke nødvendigvis alltid at salt ikke skal tilsettes retten. Så du kan utelate salt og pepper hvis du ønsker det.

Advertisements