Hardanger-Gløgg

En gløggvariant fra Hardanger funnet på tine.no
Hardanger-Gløgg

Eplejuicen fra Hardanger er nærmest som edle dråper å regne, og den lager julens beste gløgg.

Ingredienser
8 dl Sunniva Premium Sesongens Eple frå Hardanger
2 centimeter frisk ingefærrot
1 stk kanelstang
2 stk nellikspikre
1 ts hele kardemommekjerne
1 ss honning
Til serveringen:
1 stk eple
½ stk sitron

Slik gjør du det

[1] Sett ovnen på 60° C. Skjær eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Rør ut sitronsaft med litt vann og vend epleskivene i sitronvannet slik at de ikke blir brune. Legg skivene utover et stekebrett og tørk i ovnen i ca. 2 timer.

[2] Skjær ingefær i skiver, ha i en gryte med eplejuice, kanelstang, nellikspiker og kardemommefrø, og varm opp. La trekke rett under kokepunktet i minst 5 minutter.

Tips: Gløgg for voksne: Tilsett 2 dl portvin eller whisky når gløggen har trukket ferdig.

[3] Rør inn honning og server med krydderne i, både for pynt og ekstra smak. Ha en tørket epleskive i hver kopp. Du kan også pynte med friske epleskiver om du liker det bedre.

Tips: Varm drikke er en hyggelig måte å ønske gjester velkomne på kalde vinterdager. Server gjerne gløggen direkte fra gryten om gjestene samles på kjøkkenet før middag.

Advertisements