Harlekinpudding

harlekinpudding_page

Ingen kokebok med respekt for seg selv kan utelate puddingene, selvfølgelig. Puddingene kan med fordel lages dagen i forveien. Harlekinpuddingen krever hverken pynt eller tilbehør. Harlekin opptrer altså her for en gangs skyld uten Columbine.

4-6 porsjoner

Ingredienser
Krem:

7-9 plater gelatin
2 eggeplommer
65 g sukker
1,5 dl melk
Fyll:
50 g røde cocktail bær
20 g sukat
25 g syltet pomeransskall
40 g mørk sjokolade
40 g valnøttkjerner
0,5 liter kremfløte

Fremgangsmåte

[1] Bløt gelatinen i ca. 10 minutter i rikelig med kaldt vann. 7 gelatinplater er tilstrekkelig hvis puddingen skal slås opp i en serveringsbolle. Vil man servere den hvelvet på et fat, trenges ytterligere 2 plater.

[2] Rør eggeplommene sammen med sukkeret i en tykkbunnet gryte. Tilsett melken og tykne sausen over middels sterk varme. Rør hele tiden. Sausen må ikke koke, i så fall vil den skjære seg og bli grynet.

[3] Ta gryten av platen og rør i gelatinen (vannet krystet godt ut), som smelter på et blunk. Sett kremen til avkjøling.

[4] Fløten vispes stiv i en bolle som er stor nok til at man kan blande puddingen i den. Cocktailbærene, sukaten og pomeransskallet grovhakkes.

[5] Valnøttkjernene og sjokoladen skjæres i ganske små biter. (Ellers smuldres de og gir puddingen et grumset utseende.)

[6] Når kremen er blitt kald, men fremdeles er flytende, blandes den i den piskede fløten sammen med alle smaksingrediensene. Puddingmassen slås opp i en serveringsbolle, eller i en form hvis man ønsker å hvelve den ut.