Hasselnøtt- og Pasjonsfruktrullekake

hazelnut and passion fruit roulade_page_thumb[2]

Hvis du ikke får tak i pasjonsfrukt, bruk to skrelte og hakkede kiwi eller 220 g jordbær eller bringebær.

6 porsjoner

Ingredienser
5 egg, separert
2 dl superfint sukker
2 ss maissirup
85 g malte hasselnøtter (1,2 dl)
3 pasjonsfrukt, spar frøene
3 dl kremfløte
siktet melis, til dekorasjon

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 175° C. Smør en 27 x 40 cm rullekakeform, deretter forer du formen med bakepapir.

[2] Pisk eggeplommer og sukker i en bolle stående over kokende vann i 10 minutter elle til blandingen er blek og tykk. Fjern fra varmen og pisk i ytterligere 2 minutter.

[3] Pisk eggehvitene stive, deretter gradvis pisk inn maissirup. Fold eggehvitene inn i eggeplomme og sukker blandingen, deretter folder du i malte hasselnøtter. Hell blandingen i formen. Pass på at den dekker jevnt. Stek i 12-15 minutter, til kaken er fast å ta på. Dekk med aluminiumsfolie og avkjøl i formen.

[4] Pisk fløten stiv, deretter rører du inn pasjonsfrukt frøene.

[5] Dryss et ark med bakepapir med melis. Velt kaken ut på papiret og fjern papiret som dekket bunnen av formen forsiktig. Spre med kremen og rull opp fra den ene kortsiden, ved hjelp av bakepapiret. Overfør rullekaken forsiktig til et serveringsfat og dryss med mer melis.