Havremakroner

143_havremakroner_thumb[3]
Havremakroner er en del av den tradisjonelle julebaksten for mange nordmenn og de er saftiger og mykere en mang av de andre tradisjonelle småkakene vi baker til jul her i landet.

Du trenger:
200 g smør
250 g sukker
1 dl melk
250 g hvetemel
1 ts malt kanel
½ ts malt nellik
3 ts hornsalt
250 g havregryn

1 porsjon gir ca 30 havremakroner

Fremgangsmåte
[1]
Rør smør og sukker hvitt. Bland i melk og mel blandet krydder og hornsalt. Ha i havregrynene til slutt.

[2] Sett deigen med to teskjeer på smurte plater. Stek kakene gylne ved 180° C

[3] Avkjøles på rist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s