Helkornrundstykker

helkornrundstykker_page

Ingenting kommer opp mot varme, nybakte helkornrundstykker. Bak en stor porsjon og putt den i fryseren. Ta opp noen rundstykker, varm dem og kjenn dulten av bakst selv en stressende mandag morgen.

Tilberedning: Middels vanskelig
Pris: Rimelig
Tilberedningstid: 11/2 time, hvorav
30 + 20 min til heving og
ca 15 min i ovnen, dessuten
ca  2 timer til bløtlegging av hvetekornet.
Ovnstemperatur: 225° C, midterste rille
Frysing: Kan fryses

Ingredienser
1 1/2 dl hele hvetekorn
vann
5 dl lettmelk
50 g gjær
2-3 ts salt
1 ss matolje
200 g kesam eller cottage cheese
500 g fin, sammalt hvete (8 dl)
300-350 g hvetemel (5-6 dl)
margarin, olje eller bakepapir til platene

Serveringsforslag: Syltetøy og ost.

Slik gjør du

[1] Legg hvetekornet i bløt ca 2 timer. La vannet renne godt av.

[2] Varm opp melken til 37° C og øs gjæren opp i den. Tilsett salt, olje og kesam og rør godt om.

[3] Tilsett 1 dl av hvetekornet, alt det sammalte melet og det meste av hvetemelet. Spar litt til utbakingen.

[4] Elt deigen godt og la den heve på et lunt sted i ca 30 min. Legg over et bakeklede.

[5] Elt deigen igjen og form den så til 20 rundstykker. Leg rundstykkene pà en plate som er smurt eller dekt med bakepapir, og la dem heve ca 20 min til.

[6] Pensle rundstykkene med lunkent vann. Strø over resten av hvetekornet.

[7] Stek rundstykkene ca 15 min ved 225°C. La dem avkjøles på rist med bakekledet over.

Advertisements