Helligdagskake

En kakeoppskrift funnet i “Coconut – Sun Sweetness From
The Tropics”  utgitt av Franklin Baker Company i 1928

Helligdagskake

Siden vår nasjonaldag er det bare fire dager unna her i Norge
tenkte jeg det var riktig å poste en feiringskake i dag slik
at mine norske besøkende fikk tid til å bake den

Ted
Winking smile

Ingredienser
4 dl siktet mel
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1,2 dl hakkede mandler
1,2 dl sukat, finhakket
1,2 dl sultana rosiner (lyse rosiner)
1,2 dl smør eller margarin
2,4 dl sukker
3/4 kopp strimlet kokosnøtt
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts mandelekstrakt
5 eggehviter, stivpisket

Fremgangsmåte

[1] Sikt mel en gang, mål opp, tilsett bakepulver og salt, og sikt sammen tre ganger. Sikt 0,6 dl mel over mandler og frukt og bland godt.

[2] Rør smøret grundig, tilsett sukker gradvis, og rør ​​sammen til blandingen er lys og luftig. Tilsett gjenværende mel til smørblandingen, en liten mengde av gangen, rør etter hvert tilsetning til blandingen er jevn.

[3] Tilsett kokos, melede nøtter og frukt og smaksstoffer. Brett eggehvitene inn.

[4] Bak i smurt, bakepapirfôret kakeform i treg ovn (120° c) 1 time og 30 minutter.

[5] blir en 550 g fruktkake. For større kake, dobbel oppskrift og bak i smurt, bakepapirfôret kakeform i 2 timer.

Advertisements