Helstekt Svinefilet med Tropisk Saus

En middagsoppskrift med en touch av tropene funnet i
“Minikokeboken – Svinekjøtt Spennende og Snkelt”
utgitt av Opplysningskontoret for Kjøtt

Helstekt Svinefilet med TropiskSaus

4 porsjoner

Ingredienser
ca. 800 g indrefilet av svin
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss smør/olje til steking

Slik gjør du

[1] Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i en stekepanne.

[2] Legg fileten over i en ildfast form. stikk inn steketermometeret og stek på 175° C. For rosa kjerne er fileten ferdig ved kjernetemperatur på 70° C. Vil du ha den gjennomstekt, vent til kjernetemperaturen når 75° C. Server med smørsurrede poteter (kokte poteter surret i smør). grønne bønner og tropisk saus.

Tropisk Saus

Ingredienser
1 godt moden papaya
2 kiwi
1 lime
1 1/2 dl crème frafche
2-3 ss ripsgele
1/4 ts pepper

Slik gjør du

[1] Skrell papaya og fjern kjernene. Skrell kiwi. Riv skallet en limen og press ut saften.

[2] Mos fruktkjøttet med stavmikser. Tilsett limesaften mens du moser.

[3] Hell mosen i en kjele og ha i crème fraiche. Kok opp og smak til med ripsgele, revet limeskall og pepper.

Advertisements