Himmelsk Rispudding

En dessertoppskrift fra en annonse for Carnation trykt
i ukemagasinet LIFE i 1958

Himmelsk Rispudding

Blir 6 porsjoner

Ingredienser
3,5 dl kald kokt ris
3,5 dl hakkede marshmallows eller 2,5 dl kokos
1,2 dl drenert hermetisert knust ananas
0,6 dl godt drenert hakkede cocktailbær
0,6 dl hakkede nøtter
1,5 dl (liten boks) ufortynnet Carnation Evaporated Milk *
2 ss sitron juice
0,6 dl siktet konditori sukker

* Carnation fås kjøpt hos Meny

Fremgangsmåte

Bland ris, marshmallows (eller kokos), ananas, cocktailbær og nøtter i bolle. Avkjøl den kondenserte melken i et en lav form i fryseren til myke iskrystaller dannes rundt kanter av formen (15-20 minutter). Pisk til den kondenserte melken blir stiv (ca. 1 minutt). Tilsett sitronsaft og pisk blandingen veldig stiv (ca 2 minutter lenger). Ha i melis. Fold den piskede kondenserte melken inn i risblanding. Øs blanding over i dessertglass.

Advertisements