Hirsegrøt

532_hirsegrøt

Hirsegrøt er en smaksrik grøt som passer til både frokost og kvelds. Grøten kan kokes på hele korn eller hirseflak.

Ingredienser
1 l melk
4 dl hirseflak
1 ts salt
4 ts smør
1 ts kanel
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Kok opp melk og dryss i hirseflak. La det koke under stadig omrøring i ca. 10 minutter. Smak til med salt.

Tips: Bruker du hel hirse, kan du bruke 2,5 dl til 4 porsjoner. Skyll den først i kaldt vann og deretter koker du opp 4 dl vann. Ha i gryn og la det koke helt til vannet er borte. Spe deretter med 1 liter melk og kok hirsegrøten ytterligere i ca. 50 minutter på medium varme. Smak deretter til med salt. Server hirsegrøt med smørøye, kanel og sukker.

Ristet kokos og honning smaker også godt til hirsegrøt.

Advertisements