Hjemmelaget Gelégodteri av Bringebær

En oppskrift på hjemmelaget godteri funnet på nrk.no
Hjemmelaget Gelégodteri av Bringebær

Hjemmelagd vingummi kan være vanskelig å motstå når den kommer fra ekte bær. Dette er Mette Blomsterbergs oppskrift på gelégodteri av bringebær.

Ingredienser
250 g hvitt sukker (200 gram til geleen, og 50 gram til pynt)
200 g bringebær
1,5 dl vann
3 g sitronsyre
15 g pektin

Slik gjør du

[1] Ta av 50 gram sukker som skal være til pynt.

[2] Kok opp halvparten av sukkeret (100 gram) sammen med bringebær, vann og sitronsyre, og la det boble under lokk i noen minutter.

[3] Legg et rent, vått kjøkkenhåndkle i en sikt, og la safta renne gjennom kledet og ned i ei gryte. Ikke press safta gjennom kledet, for da kan blir den uklar.

[4] Kok opp safta på ny. Bland pektin sammen med tre spiseskjeer av sukkeret som er igjen. Hell pektin- og sukkerblandinga over i den kokende safta mens du rører.

[5] Skru av varmen, ha i resten av sukkeret og rør til alt har løst seg opp. Når safta på ny er helt klar, heller du den over i en bakepapirkledd, firkanta boks som måler 20 x 10 centimeter. Er den videre, blir bringebærterningene dine mindre.

[6] La geleen stivne, gjerne til neste dag.

[7] Skjær geléstykket opp i omtrent to centimeter store terninger. Vend terningene i sukker.

[8] Oppbevares i en lufttett boks med bakepapir mellom lagene.

Advertisements