Hjemmelaget Irish Cream

Homemade Irish cream_page_thumb[2]

Hjemmelaget Irish Cream er en virkelig godbit, server den godt avkjølt med masse is eller snik en dråpe eller to i kaffen.

Ingredienser
2,5 dl fløte
1 397 g boks kondensert melk
3,5 dl irsk whiskey
1 ts kaffeessensen
3 ts sjokoladesaus
1 ts vaniljeessens
1 ts mandelessens

Fremgangsmåte

[1] Steriliser flaskene: Vask i veldig varmt vann eller på varm syklus i en oppvaskmaskin. Forvarm ovnen til 160 C. Plasser flaskene på et  ovnsbrett og tørk de i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.

[2] Hell alle ingrediensene i en blender og kjør på høy i 30 sekunder. Sjekk smaken og tilsett ekstra kaffeessens og/eller sjokoladesaus hvis du synes det trenges.

[3] Hell på steriliserte flasker og lagre i kjøleskapet. (likøren vil holde i opptil to måneder.) Rist godt før bruk.

Advertisements