Hjemmelaget Julepølse

En gammeldags oppskrift på julepølser funnet på meny.no
Hjemmelaget julepølse

Å lage hjemmelaget julepølse er enklere enn du tror! Denne gode gammeldagse oppskriften smaker fantastisk, også i førjulstiden.

Ingredienser
2.5 kg medisterdeig (ca. 23% fett)
3 ss salt
9 g grovkvernet sort pepper
1 finhakket løk
2 ts malt allehånde
3/4 ts malt ingefær
3/4 ts malt Muskat
3/4 ts malt nellik
2 egg
4 dl helmelk
2 dl fløte
6 ss potetmel

Slik gjør du

[1] Alle ingredienser må være kalde før du begynner.

[2] Bland medisterdeigen, salt og krydder godt sammen. Ha i eggene og halvparten av væsken.

[3] Jobb inn potetmelet og finhakket løk, og spe med litt og litt av resten av melken og fløten mens du hele tiden rører.

[4] Farsen stoppes i svinetarm og bindes opp med hyssing. Trekk pølsene i ca. 20 minutter. Vannet må ikke koke. da kan pølsene sprekke.

[5] Pølsene brunes i smør, varmes og serveres med surkål, sennep, tyttebærsyltetøy og kokte poteter. Eller de kan serveres på selve julaften sammen med juleribba og medisterkakene og resten av opplegget.