Hjemmelaget Smør

161_hjemmelaget smoer_thumb[6]
Ingredienser
6 dl kremfløte
ca. ½ ts salt

Fremgangsmåte:
[1]
Bruk en håndmikser og pisk fløten til krem. Fortsett til du tydelig ser at kremen skiller seg. Det faste er smør, det flytende heter «kjernemelk»

[2] Bruk en slikkepott og ta alt ut av bollen. Kjernemelken kan fryses. Den er fin som deigvæske når du baker brød.

[3] Form smøret til en ball med hendene.

[4] Legg smøret i en stor bolle med kaldt vann og elt det i hendene. Det gjør du for å få ut all kjernemelken. Skift vann 3–4 ganger og kna smøret godt mellom hver gang.

[5] Elt salt inn i smøret og smak på det, til du synes det er passe salt

[6] Pakk smøret inn i matpapir og oppbevar det i kjøleskapet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s