Hjemmelaget Snop

candies_page_thumb[2]

Sjokolade Fudge

1 1/ 2 til 2 ruter bitter sjokolade
5 dl sukker
2 ts mais sirup
1/4 ts salt
2 ss smør
2 ts lys sirup
1,8 dl kaffe fløte
1/2 ts vanilje

Smelt sjokolade over varmt vann. Tilsett sukker, maissirup, salt og smør; Rør til godt blandet. Tilsett kaffe fløte og rør til sukkeret er oppløst . Kok til myk ball stadium (115° C.) eller til et par dråper vil danne en myk ball i en kopp med kaldt vann . Fjern fra varmen og tilsett smakstilsetningene. Sett kjelen i kaldt vann . Når kjelen kan bli holdt i komfortabelt i hånden (ca 58° C.), rør kraftig. Hell i en smurte ovnspanne og la det stivne .

Blir ca. 0,6 kg

Praliner

7 dl sukker
2,4 dl melk
1 ts soda
5 dl nøtter
4 ss smør
1 1/2 ts vanilje

Hell soda i melken og bland inn sukker; varm opp til en kan forme en myk ball (115° C), og hell i nøtter like før det stadiet er nådd . Fjern fra varmen, tilsett smør og vanilje . Avkjøl til romtemperatur og deretter pisk til u får en kremaktig masskremaktig. Hell i former eller form med teskjeer på vokset papir .

Blir ca. 1 kilo

Butterscotch

3,5 dl sukker
2 ts eddik
1,5 dl smør
1,5 dl vann
1 1/2 ts vanilje

Ha sukker, eddik, smør og vann i en kjele og kok uten omrøring til 140° C, det punktet da noen få dråper blir meget sprø i kaldt vann. Sett til vanilje og slå raskt i en godt smurt panne. Marker dypt i firkanter og bryte fra hverandre når det har blitt kjølig .

Blir ca 300 g

Penoche

5 dl lys brunt sukker
2 ss smør
1/4 ts salt
2,5 dl kaffe fløte
1,5 dl kopp hakkede nøtter
1/4 ts mapleine

Mål opp sukker, hardt pakket . Smelt smør i kjele, tilsett resten av ingrediensene , og koke opp og rør innimellom til 115° C, når noen få dråper vil danne en my masse i kaldt vann. Fjern fra varmen , kjøl med og rør kraftig . Ha i nøtter og smakstilsetning på slutten og hell i en smurt ovnspanne . Hvis godteri blir for stiv til å helle, kan det knas som en deig og kjevles ut.

Blir ca. 500 g

Fløtekarameller

5 dl sukker
Noen korn salt
5 dl sirup
1 dl smør
5 dl kaffe fløte
1 ts vanilje essens eller 2 ss rum

Kok sukker , salt og sirup til 115° C. , rør av og til . Tilsett smør og fløte gradvis, slik at blandingen ikke slutter å koke. Varm raskt opp til (115° C). Rør hele tiden så blandingen stikker lett når det tykner . Fjern fra varmen, tilsett smakstilsetning , og hell i smurt panne . Avkjølt før du skjærer . Skjær med en tung skarp kniv ved hjelp av en sag lignende bevegelse.

Blir ca. 1 kilo

For sjokolade karameller : Tilsett 1/2 firkanter bitter sjokolade etter fjerning fra varmen. Tilsett nøtter etter ønske.
Karamell Rull : Strø avkjølt karamell med kokos, rulle opp som en rullekake og kutt i skiver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s