Hjemmelaget Stuet Kål

Hjemmelaget Stuet Kål

Kålstuing er en klassiker til middagen, og den er enkel å lage selv. Du kan bruke vanlig hodekål, spisskål eller nykål.

4 porsjoner

Ingredienser
1 hodekål
1 l vann
2 ts salt
4 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl kraft fra koking av kålen
2 dl melk
¼ ts malt muskat
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

[1] Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er skikkelig mør.

[2] Smelt smør i en kjele og tilsett melet.

[3] Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

[4] Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.

Server nylaget kålstuing f.eks. til kjøttkaker, pølseretter eller retter av røkt kjøtt.

Advertisements