Hønsefrikassé

En tradisjonell middagsoppskrift funnet på
“Fjærkre” utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1882
Hønsefrikassé

Takket være en iherdig innsats fra en programleder i et forbrukerprogram på tv kan vi endelig igjen få høner i butikkene og jeg kan endelig få laget en av min barndoms store favoritter, hønsefrikassé. Å lage retten med kylling blir aldri, aldri det samme – Ted

4 porsjoner

Ingredienser
Kjøtt av 1/2 kokt høne
2-3 gulrøtter
250 g dypfryste erter
1 bunt persille
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
2-3 dl hønsekraft
1 -2 dl fløte
1 -2 eggeplommer
salt, pepper

Fremgangsmåte

[1] Del kjøttet i passende stykker uten skinn og ev. uten ben. Varm kjøtt og kokte gulrotbiter i kraften. Brukes rå gulrøtter, skjæres de i små terninger og kokes møre i litt av kraften. Tilsett ertene like før gulrøttene er møre.

[2] Smelt smør til sausen, rør inn hvetemel og la det surre over svak varme, uten å bli brunt. Spe med varm, silt kraft og visp godt. La sausen koke et par minutter.

[3] Visp fløte og eggeplommer lett og rør inn litt av den varme sausen. Hell blandingen tilbake i sausen og hold den like under kokepunktet et par minutter. Smak sausen til med salt og pepper.

[4] Legg kjøtt og grønnsaker i et dypt. varmt serveringsfat, hell sausen over og dryss med persille.

Serveres varm med kokte poteter.

Advertisements