Hønsesuppe med Melboller

En tradisjonell norsk suppeoppskrift funnet på matprat.no
Hønsesuppe med Melboller

Klar hønsesuppe er mager mat som man blir god og mett av. I tillegg er det svært rimelig mat. Husk bare på at hønsekjøttet trenger forholdsvis lang koketid.

Ingredienser
1 stk kokt høne
1 1/4 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
1 stk løk i biter
2 båt hvitløk
2 stk gulrot i skiver
1 stk purre
3 stk stilkselleri (stangselleri) eller terninger av sellerirot
1 stk persillerot
1 stk slangeagurk, delt i fire på langs og kuttet i skiver
10 stk hel pepper
1 stk laurbærblad
1/2 ts tørket timian
ca. 4 ss makaroni
Melboller:
60 g smør
60 g hvetemel
1 stk egg
1 dl kokende vann
1/2 ts malt kardemomme
1/2 ts sukker

Fremgangsmåte

[1] Rens ferdig kokt høns for skinn og ben. Skjær kjøttet i terninger.

[2] Kok opp hønsekraft og ha i krydder og grønnsaker.

[3] Smelt smør til melbollene, ha i mel og spe med kokende vann. Tilsett egg etter at kjelen er tatt av varmen. Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast.

[4] Form små boller og slipp dem opp i suppa etter hvert som de lages. La bollene koke i ca. 5 minutter.