Hønsesuppe med Purre

høne-purresuppe_page

Det sies at denne skotske suppen skriver seg fra den tid da hanekamper var i skuddet. Hanen som tapte, ble kokt til kraft sammen med purrer. Svisker er en bestanddel som er kommet til på et senere tidspunkt.

6 porsjoner
Tilberedning: 10 – 15 min.
Koketid: 2 timer

Ingredienser
En ribbet høne, ca. 1,3 kg
1 ss salt
6 pepperkorn
6 purrer
6 svisker
Pynt:
Hakket kruspersille

Fremgangsmåte

[1] La sviskene ligge 6 timer i kaldt vann. Rens Hønen, tørk den godt med et oppvridd klede, og bind den opp. Skyll innmaten og legg det hele i en dyp kasserolle. Hell så meget kaldt vann i kasserollen at kjøttet blir dekket. Tilsett salt og pepperkorn, og kok opp vannet. Skum kraften, legg et tett lokk på kasserollen, og la kraften småkoke i 1 1/2 time.

[2] I mellomtiden renser man purrene. Fjern de ytterste, tykke bladene opp til 5 cm fra toppen av de hvite stilkene. Skjær vekk røttene. Del purrene på langs, vask dem godt i rennende vann, og skjær dem i 5 cm lange stykker. Skum kraften igjen, tilsett purrestykkene og sviskene. Man kan ta ut steinene på forhånd, eller koke sviskene hele. La suppen småkoke i 30 min. til.

[3] Ta hønen og innmaten opp av suppen. Rens kjøttet for skinn og ben, og legg de beste bryststykkene til side til en annen rett. Skjær resten av kjøttet i små stykker. Legg disse i suppen, og smak den til med mer salt og pepper hvis det er nødvendig.

[4] Strø finhakket kruspersille over suppen like for den serveres.