Hønsefrikasse

En oppskrift funnet i en annonse for American Wine Advisory Board publisert i LIFE magazine November 26. 1945

Hønsefrikasse

Bring fram de gode smakene – med vin

Denne hønsefrikasseen kan gi deg en smak av noe virkelig delikat å spise. Server kylling dampende varm. Skjenk deretter opp et glass California Sauterne eller en annen god hvit vin, godt avkjølt – og nyt vinen og maten sammen.

Ingredienser
5 dl vann
5 dl California Sauterne
eller annen hvitvin
1 1/2 ts salt
2 skiver hver av gulrot og løk
Persille og selleri topper
1,8 – 2 kg høne, passende til frikasse
3 ss mel
1,2 dl matfløte
2 eggeplommer, pisket

Fremgangsmåte

Til hønen – Varm opp 2,5 dl vann og 2,5 dl vin til kokepunktet i en stor kjele. Tilsett salt, grønnsaker og hønen kuttet opp i serveringsstykker. Legg på et lokk og småkok til hønen er mør (ca. 2 timer). Ta opp hønen; hold den varm.

For sausen – Sil hønsekraften, skumme av fettet; tilsett gjenværende vin og nok vann til at det utgjør 7 dl væske; smak til med salt og pepper. Varm opp; tykne sausen med mel blandet med fløte og eggeplommer. Tilsett 1,5 dl kokte erter. Server helt over den varm hønen.