Høstgryte

En middagsoppskrift funnet i “den Store Minikokeboken”
En samling av oppskriftbrosjyrer utgitt av
Opplysningskontoret for Kjøtt

Høstgryte

4 porsjoner

Ingredienser
Ca. 500 g grytekjøtt
2 løk
Smør
1 ts salt
1/8 ts pepper
1 ts paprikapulver
1/2 I kraft eller buljong
1/2 sellerirot
2 gulrøtter
3 poteter
1 purre
250 g grønne bønner
3 tomater

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i terninger og brun kjøttet sammen med grovhakket løk. Dryss over salt og krydder og tilsett kraft/buljong. Kok opp og la trekke ca 30 min.

[2] Rens og skjær olle grønnsakene i biter. Dypp tomatene i kokende vann og flå dem. Legg sellerirot, gulrøtter og poteter i gryten. Kok opp og la trekke 15 min. Legg i purre og bønner og lo retten trekke 5 min.

Advertisements