Høstkoteletter

høstkoteletter_page

4 porsjoner
Tilberedningstid: 15-20 min.
Steketid: Ca. 15 min.
Gratinering: 5–10 min.
ved 250° C
Kan fryses, før gratinering.

Ingredienser
4-6 nakkekoteletter
hvetemel
salt
pepper
smør til steking
6-8 sjalottløk
125-250 g kantareller eller annen sopp
1 ss sitronsaft
ca. 1/2 – 1 dl finklipte, grønne krydderurter
4-6 skiver ost

Slik gjør du

[1] Paner kotelettene i krydret mel og stek dem i smør Legg dem over i et ildfast fat.

[2] Ha litt mer smør i pannen og stek grovhakket løk og renset sopp. Skru av varmen og smak blandingen til med salt, pepper,  sitronsaft og finklipte krydderurter som persille, estragon, gressløk, sitronmelisse, basilikum e.a.

[3] Hell blandingen over kotelettene, legg osteskivene over og sett fatet i forvarmet stekeovn, på øverste rille, til osten er halvsmellet.

Server loff eller kokte poteter med persilledryss og en salat til.