Hvetekjeks

En klassisk kjeksoppskrift funnet i “Den Store Bakeboken”
utgitt av Schibstedt i 1978

Hvetekjeks

Kjeks, enten de er laget med rug, havre eller hvete er veldig populært i Norge. En hvilken som helst kjeks med godt smør og geitost vil frembringe gode barndomsminner hos de fleste av oss. I alle fall hos med – Ted

Blir ca. 45 stk.
Steketemperatur: 200 grader.
Steketid: ca. 10 minutter.

Ingredienser
100 g margarin eller smør
1 dl melk
4 1/2 dl (250 g) hvetemel
1 ts bakepulver eller
1/2 ts homsalt
1 ts sukker
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

[1] Smelt margarinen og hell på melken. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett væsken. Arbeid deigen raskt sammen. La den gjerne stå kaldt en stund.

[2] Kjevle deigen meget tynt ut direkte på bakepapir til en stor rektangulær kake. Prikk den med en gaffel. Skjær ut firkantede kjeks 6 x 6 cm med kniv eller bakkelsspore.

[3] Stek kjeksen pent gulbrun ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Advertisements