Hvite Fiskekaker med Reke, Egg og Dillsaus

En klassisk skandinaviske fiskerett funnet på
deliciousmagazine.co.uk

Hvite Fiskekaker med Reke, Egg og Dillsaus

Prøv denne enkle fiskekakeoppskriften, servert med en reke, egg og dillsaus, sunn og super velsmakende.

4 porsjoner

Ingredienser
450 g hvitfiskfiletter, som torsk, uten skinn, kuttet i biter
4 ss lettmelk
2 ss halvfett crème fraiche
2 ss maisenna
Et sjenerøst dryss av revet muskatnøtt
1 ss hakket frisk dill
Revet skall av 1 sitron
Olivenolje
Til reker, egg og dillsausen:
1,5 dl kyllingkraft
15 g smør
1 ss vanlig mel
0,8 dl lettmelk
2 ss halvfett crème fraiche
75 g kokte og skrellede nordatlantiske reker
1 hardkokt egg, hakket
1 ts sitronsaft
1 ss hakket frisk dill

Fremgangsmåte

[1] Bland fisken med melk i en matprosessor. Ha den over i en bolle og rør inn crème fraîche, maisenna, muskatnøtt, dill, sitronskall og krydder. Avkjøl i 30 minutter.

[2] Bruk fuktede hender og form blandingen til 8 fiskekaker og avkjøl kakene.

[3] Bring kraften til et oppkok i en kjele; reduser til du har 0,8 dl. Smelt smøret i en annen kjele, tilsett melet og rør over en lav varme i 1 minutt. Rør gradvis inn kraft, melk og crème fraîche. Kok i 5 minutter, rør hele tiden.

[4] Spray eller pensle en stekepanne med litt olje og stek fiskekaker over middels varme i 2 minutter til hver side er lett gyllne. Overfør til en varmebestandig form og bake i ovnen i 8 minutter til den er  gjennomkokte.

[5] Rør reker, egg, sitronsaft, dill og krydder inn  i sausen. Server fiskekaker med sausen og for eksempel dampet brokkoli.

Advertisements