Hvitting Piemontese

En italiensk inspirert fiskeoppskrift funnet i
“Seafoods ‘n Seaports – a Cook’s Tour of Massachusettes”

Hvitting Piemontese

Piemonte (italiensk for «ved foten av berget») er en region i Italia. Den omfatter et areal på 25,400 km², og har ca. 4,3 millioner innbyggere. Aostadalen i nordvest av regionen tilhører historisk og naturgeografisk Piemonte, men utgjør en autonom region.

Ingredienser
9,5 dl vann, delt
2,4 dl gult maismel
1 ts salt
4 ss smør
115 g revet parmesanost
1/8 teskje pepper
2 pakker (på 280 g hver) frosset hakket spinat
1 ts oregano
1/2 ts salt
1 ss sitron juice
680 g hvittingfileter
Mel
Persille
1,2 dl tørr hvitvin
1,2 dl tomatpuré

Fremgangsmåte

[1] Bring 7 dl vann til koking. Bland gjenværende kaldt vann, mais og 1 teskje salt. Rør blandingen inn i det kokende vann. Kok til til det tykner, rør ofte. Dekke til med et lokk og kok over lav varme i 10 minutter lenger. Fjern fra varme og rør i smør, ost og pepper. Rør til smør og ost smelter.

[2] Kok spinat i henhold til pakningsanvisninger; Krydret med oregano, 1/2 ts salt og sitronsaft.

[3] Vend hvittingfiletene i mel og stek de i smør eller vegetabilsk olje til de er gyllenbrune. Spred maisblandingen (polentaen) på bunnen av et oval serveringsfat og topp med spinat. Ordne filetene på spinaten. Dryss med hakkede persille. Tilsett vin og tomatpuré til væsken i stekepannen. Bland godt. Hell det over fisken.

Blir 6 til 8 porsjoner.

Advertisements