Hvitvinskylling

En kyllingoppskrift fra “Fjærkre” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Hvitvinskylling

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: Ca. 45 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1 broiler (900-1000 g)
smør
salt
pepper
hvetemel
4 små løk
4-6 dl tørr hvitvin
1/2 sitron
1 laurbærblad
3 persillekvister
2 selleriblader
1/4 -1/2 kg sjampinjonger
1-2 dl fløte, 35%

Fremgangsmåte

[1] Del broileren i fire stykker og tørk dem godt med oppvridd klut. Vend stykkene i hvetemel. krydret med salt og pepper.

[2] Brun kyllingstykkene lett på alle sider i 2 ss smør over middels sterk varme. Rens og hakk løken og surr den i gryten til den er blank – ikke brun. Tilsett 3-4 dl hvitvin og en krydderbukett av persille. laurbærblad. selleriblader og en strimmel sitronskall. Kok forsiktig under lokk til kyllingstykkene er møre.

[3] Skyll og rens sjampinjongene og del dem i to eller skjær dem i skiver. Surr soppen lett i 1-2 ss smør og smak til med salt og sitronsaft. Tilsett 1 1/2-2 dl hvitvin og la soppen koke i ca. 2 min. Sil væsken fra soppen og hell den i kyllinggryten. Fjern krydderbuketten.

[4] Legg kyllingstykkene på et fat og hold dem varme. Kok inn væsken til halv mengde og rør inn fløten.Kok opp og tilsett sjampinjongene og mer krydder etter smak. Hell litt av sausen over kyllingstykkene.


Serveres med resten av sausen og ris. smakt til med krydderurter.

Advertisements