Hykonys I Bruette

Hykonys I Bruette

Saara som driver One Year and Thousand Eggs skriver: Du kan bruke hel kylling med kråsen hvis du ønsker. Hvis du gjør det, skjær kyllingen i 4 deler. 400 g kylling med bein bør være nok per person. Jeg brukte lårene fordi de er billige og lett å få tak i.

Take and Seethe Chickens, & smite them to gobbets; then take Pepper, Ginger, and Bread ground & mix it up with the same broth, and with Ale; and color it with Saffron, and seethe and serve forth.

Fra Harleian MS. 279, Volume I  skrevet i 1450

4 porsjoner

Ingredienser
4 kyllinglår (1 kyllinglår per person)
1 flaske øl
vann til å dekke lårene
1 ts pepper
2 ts ingefær
1 klype safran
½ dl brødsmuler
salt

Fremgangsmåte

[1] Ha kyllinglårene i en stor gryte og hell in ølet og tilsett så nok vann at kyllinglårene er dekket. Tilsett krydder og kok i ca 30 minutter eller til kyllinglårene er gjennomkokte. Ta kyllinglårene ut og skum av kraften. Fjern bena fra lårene.

[2] For å lage sausen; Tilsett brødsmuler til kraften og kok det for en stund, inntil sausen har tyknet litt. Hell sausen gjennom en sil og press brødsmulen gjennom silen og tilbake i kraften. Smak og tilsett mer krydder og salt om nødvendig. Ha kyllingen i et fat og hell den varme sausen på toppen og server.