Ikke Lefse, Ikke Lompe, Men Svele

827_svele_thumb[2]

4 egg
6 ss sukker
ca. 500 g hvetemel
1 ss strøken natron
½ ts hjortetakk salt 
1 l kefir
2 ss smeltet smør

[1] Visp egg og sukker godt.

[2] Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt. La gjerne røren svelle en ½ time før steking.

[3] Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker.

[4] Del hver svele i to, brett over og server.

Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme eller geitost og lys sirup.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s