Indisk Karamellisert Løk- og Ertesuppe

En indisk vegetarsuppeoppskrift funnet i “Healthy Recipes
with Dairy Food” en gratis e-bok utgitt av Dairy Australia

Indisk Karamellisert Løk- og Ertesuppe

6 porsjoner

Ingredienser
2 ts vegetabilsk olje
4 løk, kuttet i fine skiver
2 fedd hvitløk, knust
2 teskjeer fint revet ingefær
2 ts garam masala
1 ts malt gurkemeie
½ ts nymalt svart pepper
3,5 dl tørkede gule erter, skylte
1 potet, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 liter saltredusert grønsakskraft
2,4 dl vann
4,8 dl H melk
200 g fettredusert gresk yoghurt
1 ss finhakket mynteblader
6 skiver fullkornbrød, til serveringen
Sitron båter og mynteblader, til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen i en stor, non-stick-kasserolle over middels lav varme. Tilsett løk og fres forsiktig i 15-20 minutter eller til løken er gyllenbrun. Rør inn hvitløk, ingefær og krydder og fres i 1 minutt, til krydderduften kommer.

[2] Tilsett erter, grønnsaker, kraft og vann. Kok opp, reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i 50 minutter mens du rører av og til eller til erter er brutt ned litt og suppen er tykk. Fjern fra varme og rør i melk.

[3] Bland yoghurt og mynte i en liten bolle. Øs opp suppen i suppeskåler og topp hver med en virvling av mynte yoghurt. Topp med mynteblader og server suppen med fullkornbrød og sitronbåter.