Indisk Kyllingfylte Pannekaker

En Indisk oppskrift funnet i “Quaker Oats Brand Cookbook”
utgitt av The Quaker Oats Company i 1989Indisk Kyllingfylte Pannekaker

Karri, peanøtter og rosiner er populære smaker i indisk matlaging og finnes her i et delikat fyll i disse sunne havregrynpannekakene.

Ingredienser
3,5 dl hakket kokt kylling
1 beger (225 g) vanlig yoghurt
2 ss rosiner
2 ss vårløk i skiver
2 ss hakkede sylteagurk
1/2 til 1 ts karripulver, eller etter smak
1/8 teskje hakket chili
1,8 lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
2,4 dl skummet melk
3 eggehviter, lett pisket
1 ss flytende vegetabilsk olje eller flytende margarin
0,8 dl hakket peanøtter, ristet i tørr stekepanne

Fremgangsmåte

[1] Bland kylling, yoghurt, rosiner, vårløk, sylteagurk, karripulver og chili. Bland godt. Dekk til og avkjøl.

[2] Bland havregryn og bakepulver. Tilsett skummet melk, eggehvite og vegetabilsk olje eller margarin og bland godt. Varm stekepanne over middels varme. Smør lett med vegetabilsk olje eller margarin før du steker hver pannekake. Hell ca 0,6 dl røre i stekepannen. Vipp raskt på pannen slik at du får at jevnt lag med røre. Stek 1 til 1 1/2 minutter eller til toppen ser tørr ut. Snu pannekaken og stek den siden i 1 minutt. Avkjøl og stable pannekakene med bakepapir i mellom.

[3] Rør de ristede peanøttene i kyllingblandingen like før servering. Ha ca 2 spiseskjeer fylle på den mist jevnt stekte siden av pannekakene. Brett eller rull opp pannekakene for å dekke fyllet. Server umiddelbart.

Blir 5 porsjoner

Advertisements