Ingefærkake med Frukter

En gammeldags kakeoppskrift funnet i “Formkaker” utgitt av
Hjemmets kokebokklubb i 1981

Ingefærkake med Frukter

Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: 30 min.
Ovnstemperatur: 180° C
Hviletid for deigen: Ca. 10 min.
Avlang form, ca. 1 1/2 liter
Kan fryses.

Ingredienser
80 g brunt sukker (ca. 1 dl)
100 g sirup
120 g smør
350 g hvetemel (snaut 6 dl)
1 1/2 ts bakepulver
1 egg
1/2 ts nellik
1 ts kanel
2 syltede ingefær eller
1 ts ingefær
100-150 g blandede tørkede frukter

Fremgangsmåte

[1] Kok opp sukker og sirup og rør inn smøret. Småkok blandingen til
sukkeret er helt oppløst.

[2] Tilsett mel, blandet med krydder, litt om gangen og rør så inn
lettvispet egg.

[3] Finhakk ingefæren og rør den inn sammen med finhakkede tørke
frukter. La deigen hvile i ca. 10 minutter.

[4] Smør og strø formen godt eller kle den med bakepapir. Ha deigen i
formen og stek som angitt. La kaken stå litt i formen før den hvelves på rist. Ingefærkaken serveres iskald til kaffe eller te.