Ingefærkylling

En velkrydret kyllingoppskrift funnet i “Fjærfe”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982Ingefærkylling

Ingefærens historien går tilbake over 5000 år da indianere og kinesere anså den som en medisin mot enhver plager. Selv om ingefær stammer fra Sørøst-Asia forteller historien at den også har blitt og blir dyrket i andre land. På et tidlig tidspunkt ble ingefær eksportert til antikkens Rom fra India. Ingefær ble brukt mye av romerne, men forsvant nesten fra matskapene da det romerske riket falt. Etter det romerske rikets fall tok araberne kontroll over krydderhandelen fra øst. Ginger ble da ganske kostbar som mange andre krydder. I middelalderen ble den vanligvis importert syltet i krukker og pleide å brukes ti å lage søtsaker.

4 personer
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: Ca. 45 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1 broiler (900-1000 g)
salt. pepper
1 fedd hvitløk
1/2-1 ts støtt ingefær
3 ss smør/olje
ca. 50 g frisk ingefær
eller 1 bit syltet ingefær
1 grønn paprika3-4 tomater
1-2 dl buljong

Fremgangsmåte

[1] Skjær kyllingen i åtte biter og tørk dem godt med en oppvridd klut. Gni bitene med salt. pepper og knust hvitløk og dryss dem med litt støtt ingefær.

[2] Varm smør og olje i en vid panne med høye kanter og brun kyllingbitene på alle sider. Skrell frisk ingefær og skjær den i tynne skiver eller finhakk syltet ingefær. Vask og rens paprika og skjær den i tynne strimler. Flå tomatene og del dem i fire. Legg grønnsakene i pannen.

[3] Hell på litt buljong og la alt surre under lokk til kjøttet er mørt. Spe etter hvert med mer buljong og snu kjøttbitene ofte. Ta av lokket de siste 10-15 min. av steketiden.

Serveres rett fra pannen med kokte nudler blandet med hvitløksmør og en blandet. grønn salat.