Innbakte Frityrstekte Pølser

Corn Dogs_lostrecipesfound_page_thumb[2]_thumb

6 porsjoner

Ingredienser
10 mager frankfurters, eller omtrent seks tykke grillpølser
6 til 10 bambusspyd klippet til en lengde som vil
tillate pølser med spyd å passe i frityrkokerens kurv
Røren:
2,4 dl hvetemel
2 ss sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 ts salt
1,5 dl gult maismel
2 ss olje (eller smeltet bacon fett)
2 egg, pisket
1,8 dl melk
Til frityrstekingen:
Vegetabilsk olje til den dybden dine frityrgryte spesifiserer
(sannsynligvis minst i,2 liter)
Dippen:
Sennep
Ketchup (valgfritt)

Fremgangsmåte

I korthet, frityrsteke pølsene til de er gjennomvarme og overflaten har fått en gyllen farge. Tørk av overflatefett. Legg til side.

Mer i detalj:
[1] Sikt mel, sukker, bakepulver og salt sammen. Ved hjelp av en gaffel, rør inn maismelet. Bland inn olje til blandingen er som våt sand. Visp egg med melk og rør inn i melblandingen.

[2] Varm oljen til 190 grader. Stek pølsene en av gangen med et tykt lag røre fordelt over hele pølsen. Dette er den eneste “vanskelige” delen av prosessen, men ikke bekymre deg om det blir en litt ujevn eller humpete overflate på pølsene.

[3] Plasser pølsene med spyd i varmt fett og stek i 2 minutter; snu pølsen over og stek i 2 minutter til. Flytt over på papirhåndklær. la fettet renne av.

[4] Serveres varme med sennep og eventuelt ketchup.

Advertisements