Insalata di Mare – Italiensk Sjømatsalat

Insalata di Mare - Havets Salat

Tilberedningstid: 25 min.
Koketid: 20 min.
4-6 porsjoner

Ingredienser
450 g ferske blåskjell
1 1/2 dl vann
8 kamskjell, kjøttet skåret i biter
350 g breiflabb, i terninger
125 g blekksprut, i skiver
saften av 2 sitroner
1 ss smør
3 ss frisk persille, finhakket
12 scampi
2 fedd hvitløk, presset
4 ss olivenolje
salt og nykvernet sort pepper

Fremgangsmåte

[1] Legg blåskjellene i en stor bolle med kaldt vann og fjern alle som stiger til overflaten eller er åpne, før du skrubber dem rene og fjerner de lange trådene.

[2] Legg skjellene i en dyp kjele og ha i vann. Dampkok under lokk ved sterk varme, mens du rister kjelen av og til, helt til de har åpnet seg. Dampkok videre i 2 minutter, hell av kraften og sett skjellene til side for avkjøling. Kast dem som ikke har åpnet seg og ta kjøttet ut av skjellene.

[4] Legg kammuslingene, fisken og blekkspruten på et stykke aluminiumsfolie. Dynk med saften av en halv sitron, legg på smørklatter og dryss en spiseskje med persille på toppen. Brett folien sammen til en pakke, lukk hjørnene godt og stek i forvarmet ovn på 190° C i 20 minutter, eller til det er gjennomkokt.

[5] Legg rekene i en ildfast form og dryss over hvitløk og en spiseskje persille. Dynk med saften av en halv sitron. Stekes udekket i forvarmet ovn i 10 minutter.

Anrett blåskjellene, fisken, kammuslingene og rekene på et serveringsfat og dynk det hele med resten av sitronsaften og olivenolje. Smak til med salt og pepper, dryss resten av persillen over og sett til avkjøling før servering.