Iskrem og Sjokolade Punsj

En barnevennlig punsjoppskrift funnet i  “The New Sealtest
Book of Recipes and Menus” utgitt av Sealtest Inc i 1940Ice Cream Chocolate Punch_thumb[2]

Ingredienser
120 g sjokolade
1,2 dl sukker
3/4 ts salt
4,8 dl varmt vann
2 liter melk
1 1/2 ts vanilje
1 liter vanilje iskrem
Pisket kremfløte
Rødt og grønt sukker

Fremgangsmåte

Bland sjokolade, sukker, salt og vann i en varmebestandig bolle satt over kokende vann. Kok opp mens du rører hele tiden. Rør over lav varme i ca 3 minutter. Tilsett melken gradvis. Når blandingen er varm bruk en håndmixer og kjør til blandingen er jevn og glatt. Tilsett vanilje. Avkjøl og hell blandingen i en punsjbolle. Tilsett halvparten av isen og rør til den er delvis smeltet. Tilsett sukker til kremfløten og smak litt med peppermynte om ønskelig før du pisker den. Ha kremen på toppen av blandingen i punsjbollen vekselvis med den resterende iskremen. Dryss med med fargesatt sukker. (For å lage farget sukker, gni litt konditorfarge inn i sukkeret.)

12 porsjoner

Advertisements