Iskrempai

En oppskrift fra en annonse for Gold Medal Flour trykt
i  juni utgaven av magasinet LIFE i 1960
Iskrempai

Betty Crockers oppskrifter og hennes mel – Gold Medal – gir deg en ekstra trygghet, de er begge “kjøkkentestet” bare for deg!

Ingredienser
1,2 dl mykt smør
0,6 dl siktet melis
1 ts vaniljesukker
2,4 dl siktet mel
1/8 ts salt
1 liter iskrem

Fremgangsmåte

[1] Bland smør, melis og vaniljesukker grundig. Sikt mel og salt sammen. Tilsett melblandingen til smørblanding og bland godt. Avkjøl deigen i 30 til 45 minutter.

[2] Varm opp ovnen til 205 C. Fyll deigen jevnt i en usmurt 22,5 cm paiform. Bruk fingrene å lag en bølgekant på deigen. Bak paiskallet i 10 til 12 minutter eller til lett brunet. Avkjøl. Like før servering, fyll paiskallet med is og topp som ønsket garnering.

Advertisements