Italiensk Stekt Fisk med Salvie

italian fried fish with sage_page_thumb[2]

Ingredienser
1 løk
1 fedd hvitløk
salt
1,5 dl olivenolje
saften av 1 sitron
4 200 g fileter av hvit fisk
4 ss mel
1 egg
1 ss vann
100 g tørre brødsmuler
4 ss revet parmesanost
25 g smør
12 salvieblader
1 salviekvist til pynt

Fremgangsmåte

[1] Skrell og riv løken. Skrell og grovt hakk hvitløkfeddet, og deretter knuse det med salt. Bland 4 ss olivenolje med sitronsaft, revet løk og knust hvitløk.

[2] Skyll fiskefiletene i kaldt vann, tørk dem godt og legg dem i en bolle. Dryss med oljeblandingen, dekk til bollen og la fisken marinere i kjøleskapet i en time.

[3] Bland 1 teskje salt i melet. Pisk egg med en spiseskje vann. Bland brødsmuler og ost. Varm resten av oljen i en stekepanne. La fiskefiletene renne godt av, dypp dem i mel, deretter i egg og tilslutt i brødrasp. Stek filetene forsiktig i ca 6 minutter på hver side, fjerne dem fra pannen og hold dem varme.

[4] Hell oljen ut av pannen og smelte smør i samme panne. Gjennomvarm salviebladene i smøret. Hell salvieblader og smør over fiskefiletene og pynt med en kvist av salvie.

4 porsjoner