Jamaicanske Kylling Og Potet Karri

Jamaicanske Kylling Og Potet Karri

Jamaicanske karri er vanligvis en blanding av gurkemeie, spisskummen, koriander, sennep frø, anis frø, allehånde og bukkehornkløver. Denne smakfull kyllingretten krever lite tid til forberedning.

Forberedning: 20 min
Total tid 50 min
Porsjoner: 4 – 6

Ingredienser
2 ss vegetabilsk olje
1 gul løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
et 2,5 cm stykke fersk ingefær, skrelt og hakket
En habanero chili, finhakket
3 ss Jamaican karri pulver
2,4 dl kyllingbuljong
En 3,4 dl boks kokosmelk, ristes godt
1 ts salt
680 g poteter, skrelt og skåret i 2 cm terninger
450 g beinfri, skinn kyllingbryst i tynne skiver
2 ts hvit eddik
Grovhakket koriander, til pynt

Fremgangmåte

[1] Varm den vegetabilske oljen i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og ingefær og fres mens du rører av og til, til løken er myk, 5 til 8 minutter.

[2] Tilsett habanero chilien og karri og fres videre i 2 minutter til mens du fortsatt rører av og til. Tilsett kyllingbuljong, kokosmelk og salt og kok opp. Tilsett poteter, redusere varmen til moderate og kok mens du fortsetter å røre av og til, til potetene er møre når testet med en gaffel, ca 15 minutter.

[3] Tilsett kyllingen og la retten småkoke til den kyllingen er ferdig, 5 til 8 minutter. Rør deretter i eddik og server chicken retten i boller, pyntet med hakket koriander.

Kan gjøres på forhånd: Denne karriretten kan lages opp til 2 dager i forveien.

Advertisements