Jane Austens Negus

Jane Austen recipes _Negus_page_thumb[2]

I hver utgave av BBC History Magazine, gir bilderedaktør Sam Nott deg en oppskrift fra fortiden.

Denne krydrede vinen, skapt av oberst Francis Negus (d.1732), ble servert på ballene i Mansfield Park og The Watsons, og ble ofte tilbudt gjester før deres kjølig reise hjem. På viktoriansk tid ble det antatt å være tingen for barneselskap! Denne versjonen er tryggere servert til voksne.

16-20 porsjoner

Ingredienser
7,5 dl flaske portvin
7,5 dl vann
1-2 ss brunt sukker
Skall og saft av en sitron
Omtrent 1 ts fersk revet muskat
Valgfritt
ekstra krydder:
1 kanelstang og/eller 8 hele nelliker
Skiver av appelsin og sitron, til serveringen

Fremgangsmåte

[1] ha vannet i en kjele og tilsett sitronskall, 1-2 spiseskjeer sukker og krydder. Gi blandingen et oppkok og la det småkoke svært forsiktig i 10-15 minutter. Tilsett sitronsaft.

[2] Sil blandingen, ha den tilbake i kjelen og varm den opp. Smak den til, og tilsett mer sukker hvis du synes det skal til. Hell i portvinen og varme veldig forsiktig opp til serveringstemperatur. Ha skiver av sitron og/eller eller appelsiner i glassene før du heller i Negusen – eller serverer den fra en mugge.

Advertisements